21 Nisan 2010 Çarşamba

EYYAFYALLAYÖKÜL

Yok yok boşuna uğraşmayın. Başlıkta bir hata falan yok. Bu İzlanda’da faaliyete geçen ve dünya havayolu trafiğini alt üst eden yanardağın ismi. Boşuna telaffuz etmeye falanda çalışmayın, internetten baktım, dünyanın en ünlü haber spikerleri bile doğru dürüst telaffuz edemiyorlar.
Havayolları şirketlerinin zararı şimdiden milyar dolarlarla ifade ediliyor. İnsanlar seyahatlerini ertelemek zorunda kaldığından sevenler kavuşamadığı gibi, ticari bağlantılarda sekteye uğruyor. Kargo taşımacılığı yapılamadığından ithalat ve ihracat faaliyetleri de büyük sekteye uğradı. Doğaya, insan ve hayvan sağlığına verdiği zararda cabası.
İşte kelebek etkisi denilen şey bu olsa gerek. Binlerce kilometre ötede adını daha önce hiç duymadığımız, duyduğumuzda da telaffuz dahi edemediğimiz bir yanardağ bizi nasıl etkiliyor. İnsanoğlunun en büyük icatlarından biri olan teknoloji harikası uçaklar doğa karşısında nasıl da çaresiz kalıyor. Elindekini hoyratça tüketen insanoğlu, aklını başına toplamak için doğanın daha ne yapmasını bekliyor acaba.
Sevgili Eyyafyallayökül. Önünde saygı ile eğiliyor ve bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da doğaya saygıda kusur etmemeye söz veriyorum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder